Deze ahorn kaneel blondies zitten boordevol verwarmende kruiden en zoete ahornsiroop voor een herfst-geïnspireerd ontbijt of dessert!
In tegenstelling tot traditionele blondies bevat dit luchtige en taaie recept een zoetstof met een lage glycemische waarde, zodat er minder ahornsiroop wordt gebruikt, zonder dat dit ten koste gaat van de smaak. U kunt alternatieven voor bruine suiker vinden bij de meeste supermarkten of natuurvoedingswinkels. Ze hebben een vergelijkbaar rijk smaakprofiel en een vochtige textuur die desserts superlekker maken, maar zonder het hoge suikergehalte. Voor een echte ahornsmaak wordt een kleine hoeveelheid pure ahornsiroop toegevoegd.
Ook in tegenstelling tot traditionele blondies, gebruikt dit recept glutenvrij meel samen met geblancheerd amandelmeel voor een luchtige textuur die gemakkelijk is voor de darmen. Je kunt ook cashewmeel gebruiken.
Kaneel vastende theekristallen en de warme smaak en geur van kaneel met hints van bergamot met aardse tonen. Kaneel staat bekend om zijn spijsvertering en hongerstillende eigenschappen. Dit wonderkruid helpt de bloedsuikerspiegel in evenwicht te brengen om het hunkeren naar te minimaliseren. Zoals je misschien hebt gemerkt, is deze veelzijdige thee niet alleen om van te nippen; roer het door je favoriete havermout, koekjesbeslag of zelfs over geroosterde groenten. Het is even lekker in zoete of hartige recepten.
Ongezouten boter voegt verzadigende vetten toe die ervoor zorgen dat je niet te veel eet. Kies waar mogelijk grasgevoerde boter voor het hoogste gehalte aan omega-3-vetzuren.
Om dit recept nog lekkerder te maken, zijn er knapperige pecannoten in het beslag gevouwen. Pecannoten zijn rijk aan mineralen zoals calcium, koper en zink die het immuunsysteem, de stofwisseling en de botgezondheid helpen ondersteunen. Pecannoten zijn ook een geweldige bron van verzadigend vet en vezels.
Voor een taartachtige textuur bak je deze blondies 30 minuten en voor een meer taaie textuur bak je ze 25 minuten. Laat afkoelen voordat je het in 9 vierkanten snijdt. Bewaar repen maximaal 5 dagen in een luchtdichte verpakking.
- 1 beker amandelmeel
- 1/2 beker glutenvrij meel voor alle doeleinden
- 2 zakjes Pique kaneel nuchtere thee
- 1 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1/4 theelepel zeezout
- 1/2 beker zachte ongezouten boter
- 2 grote eieren
- 1/3 beker bruine suiker zoetstof Truvia, uitwijken, enz.
- 1/3 beker pure ahornsiroop
- 1 theelepel vanille-extract
- 2/3 beker gehakte rauwe pecannoten
- Verwarm de oven voor op 350ºF en bekleed een 8×8 bakvorm met perkamentpapier overlappende zijkanten. Meng in een middelgrote mengkom glutenvrij meel, amandelmeel, kaneelvastenthee, kaneel, bakpoeder en zout.
- Gebruik in een aparte middelgrote mengkom een handmixer om eieren, zachte boter en bruine suikerzoetstof te kloppen tot de kleur lichtgeel is. Voeg ahornsiroop en vanille-extract toe en meng om te combineren. Klop het bloemmengsel geleidelijk door de natte ingrediënten tot het vochtig is. Vouw de pecannoten erdoor.
- Verdeel het beslag gelijkmatig in de voorbereide bakvorm en bak gedurende 25-30 minuten. Koel gedurende 30 minuten. Til de repen op met bakpapier en leg ze op de snijplank. Snijd in repen en geniet van een beetje warm.
Aanbevolen voor dit recept:
Pique kaneel kruiden vasten thee
Gezellig, geruststellend en cafeïnevrij. Ontspan je dag met een knuffel in een mok